Bell Schedule

The below schedule is for remote learning in the 2020-2021 school year. Students will receive individual schedules.

 

STUDENT DAILY SCHEDULE – COHORT A – SEMESTER 1

Time: M, T, Th, F Monday and Thursday Tuesday and Friday Time: Weds Wednesday

7:45 am – 8:00am

15 minutes

Student Health Screenings (hybrid)

Student Health Screenings (hybrid)

8:00 – 10:15am

135 minutes

Late Start

 

8:00  – 9:30 am

90 minutes

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT:

Math / World Language / AP/ Literacy

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT MODULES:

Math / World Language / AP/ Literacy

10:15 – 10:30am

15 minutes

Student Health Screenings (hybrid)

9:30 – 10:45am

75 minutes

CLASS PERIOD

Synchronous Period 1

Live with Teacher

CLASS PERIOD

Synchronous Period 3

Live with Teacher

10:30 – 12:30pm

120 minutes

MENTOR GROUP

Synchronous Mentor Group

Live with Teacher

10:45 – 10:55am

10 minutes

BREAK

BREAK

10:55 – 12:10pm

75 minutes

CLASS PERIOD

Synchronous Period 2

Live with Teacher

CLASS PERIOD

Synchronous Period 4

Live with Teacher

12:10 –12:40pm

30 minutes

LUNCH

Students get lunch at school sites.

LUNCH

Students get lunch at school sites.

12:30 –1:00pm

30 minutes

Duty Free Lunch

(Students get lunch at school sites as needed)

12:40 – 1:05pm

25 minutes

Mentor Check-ins

Mentor Check-ins

1:00 – 1:30pm

30 minutes

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT

 

1:05pm – 2:20pm

75 minutes

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 1

Continue learning from Sync Period

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 3

Continue learning from Sync Period

1:30 – 3:30pm

120 minutes

WORKSHOP CLASS PERIOD

Indpt work for all classes & SEL Mentor Group Check-ins

Continue Asynchronous Module Learning: Math / World Language / AP/ Literacy

Live Workshop & Showcase with Teacher as scheduled

2:20 – 2:30pm

10 min

BREAK

BREAK

2:30 – 3:45pm

75 min

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 2

Continue learning from Sync Period

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 4

Continue learning from Sync Period

3:45 – 4:00pm

15 minutes

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

3:30 – 3:45pm

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

Student Instructional Time

8:00am – 3:45pm

7.5 hours

8:00am – 3:45pm

7.5 hours

Student Instructional Time

10:15am – 3:30pm

270 minutes = 4.75 hours

Student Sample Schedule

Semester 1 Semester 1 Semester 2 Semester 2 Mini-term

Period 1: English 9

Period 3: Algebra 1

Period 5: US History

Period 7: Applications of Algebra

History of Dance

Period 2: Modern Dance

Period 4: Spanish 2

Period 6: Choreography

Period 8: Biology

 

STUDENT DAILY SCHEDULE – COHORT B – SEMESTER 1

Time: M, T, Th, F Monday and Thursday Tuesday and Friday Time: Weds Wednesday

7:45 am – 8:00am

15 minutes

Student Health Screenings (hybrid)

Student Health Screenings (hybrid)

8:00 – 10:15am

135 minutes

Late Start

 

8:00  – 9:30 am

90 minutes

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT

 

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT

 

10:15 – 10:30am

15 minutes

Student Health Screenings (hybrid)

9:30 – 10:45am

75 minutes

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 1

Continue learning from Sync Period

 

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 3

Continue learning from Sync Period

10:30 – 12:30pm

120 minutes

MENTOR GROUP

Synchronous Mentor Group

Live with Teacher

10:45 – 10:55am

10 minutes

BREAK

BREAK

10:55 – 12:10pm

75 minutes

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 2

Continue learning from Sync Period

 

CLASS PERIOD

Asynchronous Period 4

Continue learning from Sync Period

12:10 –12:40pm

30 minutes

LUNCH

Students get lunch at school sites.

LUNCH

Students get lunch at school sites.

12:30 –1:00pm

30 minutes

Duty Free Lunch

(Students get lunch at school sites as needed)

12:40 – 1:05pm

25 minutes

Mentor Check-ins

Mentor Check-ins

1:00 – 1:30pm

30 minutes

ASYNCHORONOUS INDEPENDENT LEARNING SUPPORT

 

1:05pm – 2:20pm

75 minutes

CLASS PERIOD

Synchronous Period 1

Live with Teacher

CLASS PERIOD

Synchronous Period 3

Live with Teacher

 

1:30 – 3:30pm

120 minutes

WORKSHOP CLASS PERIOD

Indpt work for all classes & SEL Mentor Group Check-ins

Continue Asynchronous Module Learning: Math / World Language / AP/ Literacy

Live Workshop & Showcase with Teacher as scheduled

2:20 – 2:30pm

10 min

BREAK

BREAK

2:30 – 3:45pm

75 min

CLASS PERIOD

Synchronous Period 2

Live with Teacher

CLASS PERIOD

Synchronous Period 4

 

3:45 – 4:00pm

15 minutes

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

3:30 – 3:45pm

Class Dismissal (hybrid)

Phased Class Dismissal

Student Instructional Time

8:00am – 3:45pm

7.5 hours

8:00am – 3:45pm

7.5 hours

Student Instructional Time

10:15am – 3:30pm

270 minutes = 4.75 hours